Segelföreningen i Björneborg – BSF r.f.
Grundad / Perustettu 26.1.1856

Lehdistötiedote
Pori 26.01.2021

Suomen vanhin urheilu- ja purjehdusseura Segelföreningen i Björneborg rf BSF täyttää 165 vuotta tänään! Historianlehdillä on uusi merkkipaalu saavutettu, kun BSF tänään täyttää 165 vuotta. Seura perustettiin erittäin haastavissa olosuhteissa lauantaina 26 tammikuuta vuonna 1856. Perustajajäsen Gustaf Sohlström oli 1854 käynyt Englannissa, Brightonissa ja saanut tutustua siellä olevaan veneilyseuran toimintaan ja kilpapurjehdukseen. Tästä innostuneena hän kokosi joukon samanhenkisiä henkilöitä Hotelli Otavaan Porin keskustassa seuran perustamiskokousta varten 26 tammikuuta 1856.

Tänä päivänä seurassa on noin 500 jäsentä ja aktiivista harrastamista on monella rintamalla. Purjehdus, veneily ja yhteisöllisyys ovat aina olleet keskeisiä toimia meillä. Tavoitteemme on tarjota iästä riippumatta matalalla osallistumiskynnyksellä merihenkistä aktiviteettia jäsenillemme. Tarjontamme käsittää juniorikoulutusta vesillä toukokuusta syyskuuhun, purjehdus- ja moottorivenekoulutusta sekä turvallisuuskoulutusta sisältäen veneiden katsastuksen.

Kesäkaudella useat tapahtumat viikossa Kallossa ovat kokeneet erinomaisen nosteen viime vuosina ja erittäin aktiivisen junioritoiminnan lisäksi on myös vanhemmat juniorit ja aikuiset viime vuonna aktivoituneet. Ennätykselliset 20 kölivenettä osallistuivat keskiviikkoisin Kallon vesillä pidettäviin seuran keskiviikkopurjehduksiin.

Vuosien varrella seura on tullut tunnetuksi kotimaisten ja kansainvälisten purjehduskilpailujen ja arvokisojen järjestäjänä Suomen parhaimmilla purjehdusvesillä. Nyt tulevana juhlavuonna sekä E-jollat että Viklat ovat tulossa purjehtimaan suomen mestaruudesta Kallon vesillä. Seuran kotisatama Kallossa onkin erittäin tärkeä tukikohta tälle toiminnalle ja seuran omille ja vieraileville veneilijöille, siksi pyrimme myös panostamaan siihen nyt.

Korona on vaikuttanut ja tuo epävarmuutta tulevaan kauteen. Pyrimme kuitenkin viemään läpi suunnitellut tapahtumat juhlavuoden kunniaksi. Seura on erittäin kiitollinen kaikille tukijoille ja toimitsijoille, jotka mahdollistavat tämän toiminnan.

Lisätietoa seurasta antaa
Ben Karlemo kommodori, kilpailupäällikkö
BSF p. 040 779 9572 | raceoffice tai
Mari Karttunen-Sävelä,
p. 044 7336336 | sihteeri

Kommodorin videotervehdys:
http://www.bsfpori.com/kommodorin_tervehdys_26012021.mp4
bsf.fi | FB: @BSFPori | IG: @bsfpori