Purjehdus ja veneily

BSF:n jaostot kehittävät purjehdus- ja veneilytoimintaa. Tutustu eri lajeihin ja kysy lisää kunkin toimikunnan yhteyshenkilöltä.

Toimintaa veneilyn hyväksi

Kevytveneet

Kevytvenejaosto tarjoaa purjehduskokemuksia aikuisille ja vasta-alkajille. Harjoittelemme kesäkuukausina viikoittain säiden salliessa. Kevytveneily on aikuisten jollapurjehdusta.

BSF:n kevytveneilijöistä löytyy muun muassa aktiivisia 505, 2.4 mR, Vikla, 606 sekä Finnjolla purjehtijoita. Seuralla on myös Laser, jota jäsenet voivat lainata. Seuralla on myös RC-veneitä, joilla kisataan Dragon Force 65-luokassa.

Kevytvenelaivue huolehtii seuran 606 -kevytköliveneistä. Veneet ovat aktiivisesti mukana tiistaiharjoituksissa koulutusveneinä sekä jäsenten lainattavissa. Nuoretkin pääsevät harrastamaan kevytveneilyä. Katso lisää junioreille suunnatusta toiminnasta.

Miten mukaan toimintaan?

Osa jaoston purjehtijoista kilpailee kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kevytvenepurjehdus eli aikuisten jollapurjehdus kuitenkin sopii kaikille, ja kilpaileminen on vain yksi osa luokan toimintaa. Tiistai-harjoituksiin on tervetullut, vaikkei olisi aikomustakaan osallistua kilpailuihin ja vaikka ei olisi aiempaa purjehduskokemusta. Tutustuminen lajiin on maksutonta. Kannattaakin tulla fiilistelemään, josko purjehduksesta tulisi uusi harrastus.

Kaudella 2024 kokoontuminen Kallossa aina tiistaisin klo 17.30 laivueen normaalien harjoitusten yhteydessä. Liivit saa lainaksi, jos sellaisia ei itsellä ole. Vaatetuksena ei tarvitse olla purjehdusvaatteita. Riittää, että on sellaiset vaatteet, jotka saavat kastua (esim. tuulipuku tms). Jalkineena esim. lenkkarit tai saappaat ovat sopivat. Lippis/pipo ja aurinkovoidetta kasvoille.

Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, mutta lisätietoa voi kysellä laivuekapteeni Kari Nyqvistiltä tai Satu Salmiselta. Lisäämme kiinnostuneet mukaan kevytvenelaivueen whatsapp-ryhmään, jolloin saa ajankohtaista tietoa laivueen harjoituksista somekanavien lisäksi.

Harjoitukset Kallossa tiistaisin
Joka tiistai huhtikuusta syyskuun loppuun saakka harjoitellaan purjehdusta ja veneilytaitoja Kallossa. Rannassa aloitellaan noin klo 17.30 alkaen, jolloin lasketaan veneet nosturilla veteen ja laitetaan ne yhdessä valmiiksi harjoituksia varten.

Ensimmäisillä kerroilla talven jälkeen pidetään kaikille avoimet takilointikurssit, jolloin nostetaan mastot pystyyn, käydään läpi köydet ja valmistellaan veneet kautta varten. Etukäteen ei tarvitse osata mitään – tehdään yhdessä oppien.

Kauden aikana tiistaiharjoituksissa ollaan vesillä kelistä riippuen n. 2-2,5 tuntia. Käytännössä harjoitukset noin klo 17.30-20.00/21.00. Jaostolla on whatsapp-ryhmä, jossa sovitaan harjoituksista. Whatsapp-ryhmään voi ilmoittautua mukaan laittamalla viestiä Karille tai Sadulle.

Lisätiedot
Kari Nyqvist, jaoston puheenjohtaja, 040 668 8350, karitapani.nyqvist@gmail.com
Satu Salminen, varapuheenjohtaja, 040 768 7580

Innostu purjehduksesta

Seuran Facebook, Instagram ja oma kuvagalleria on täynnä upeita purjehdusvideoita ja -kuvia.

Ohjeita 606-veneiden lainaamiseen ja käyttöön

Katso lisää Lainaveneistä.
Ennen lainaamista perehdy sivulta löytyvään käyttö- ja turvallisuusohjeeseen sekä katso opastusvideo veneen nostosta ja laskusta.

Tutustu kilpailutoimintaan

Luokkaliittojen sivuilta löydät hyödyllistä kilpailutietoa.

Suomen Viklaliitto ry
Finn Finland
Suomen Laserliitto
Suomen 606-liitto

Suomen Dragon Force 65

Köliveneet

Kölivenejaosto järjestää harrastusmahdollisuuksia, koulutusta ja messumatkoja. Se myös tukee jäsenten osallistumista eri luokkien kilpailuihin.

Kölivenetoimikunnan yhteyshenkilöt
Jouko Lindberg, puheenjohtaja

Moottoriveneet

Moottorivenejaosto järjestää koulutusta, messumatkoja ja osallistuu seuran eri tapahtumiin. Purjehduskilpailuissa jaosto vastaa tukitoiminnasta, kuten tuomariston veneistä.

Moottorivenetoimikunnan yhteyshenkilöt
Samir Hiltunen
, puheenjohtaja
Mikko Levola, varapuheenjohtaja

Naispurjehdus

Kasvavassa suosiossa oleva naispurjehdusjaosto kehittää seuran naisjäsenten purjehdus- ja veneilytaitoja.

Naispurjehdusjaoston yhteyshenkilöt
Kirsi Sävelä
, puheenjohtaja
Päivi Sjöholm, varapuheenjohtaja