Katsastus

 

BSF tarjoaa jäsenilleen katsastuspalvelua. Seuran perälippua saa käyttää vain katsastettu, seuran rekisteriin merkitty vene.

Onhan veneesi katsastettu?

 

Veneiden katsastus lisää turvallisuutta vesillä. Säännöllisellä katsastustoiminnalla lisätään seuran jäsenten veneilyturvallisuustietoutta. Katsastuspäiviä järjestetään vuosittain Kallossa ja Reposaaressa.
 

VENEIDEN KATSASTUKSISTA V. 2024 – VENEILYTURVALLISUUSJAOSTO

 
SPV:n ohjeiden mukaan seuraamme rekisteröidyt veneet on katsastettava vuosittain. Tällöin veneilijällä on oikeus käyttää seuramme lippua.
 
Peruskatsastus suoritetaan joka 5.vuosi. Siihen kuuluu runkokatsastus veneen ollessa ylhäällä sekä peruskatsastus, kun vene on vesillä. Tällöin peruskatsastus korvaa vuosikatsastuksen. Katsastuksissa tarkastetaan katsastusluokan määrittelemät varusteet ja veneen asiakirjat. Vuonna 2019 runkokatsastetuille veneille olisi tehtävä tänä vuonna sekä runko- että peruskatsastus.
 
Katsastukset pyritään suorittamaan ensisijaisesti katsastuspäivinä. Päiviä on kolme; toukokuussa 9.5. ja 23.5. sekä kesäkuussa 6.6. Näinä päivinä katsastus suoritetaan klo 16.30-19.00. Katsastusmaksu on 30€. Mikäli nämä eivät veneen omistajalle sovi, tapahtuman voi sopia katsastusmiesten kanssa. Tällöin on ollut tapana korvata katsastajan matkakulut 1,0€/km. Sama koskee myös runkokatsastuksia, jonka hinta on 40€. 1-luokan katsastusmaksu muina kuin katsastuspäivinä on 50€.
Rahastonhoitaja laskuttaa veneen omistajalta katsastusmaksun venekatsastajien antamien tietojen pohjalta. Katsastukset voidaan suorittaa myös etänä.
 
Toivotamme seuramme jäsenille turvallista veneilykesää 2024!
 
Muistathan! Seuran perälippua saa käyttää vain katsastettu, seuran rekisteriin merkitty vene.


Katsastajat
Ari Mehtonen, 040 7676 440, arimehtonen@gmail.com
Jouko Saarhelo, 050 570 7757, saarhelojouko@gmail.com
Samir Hiltunen, 040 186 2332, samir@helsinkisailing.com