Kevytvenejaosto järjesti torstaina 14.1. trimmauskoulutustilaisuuden verkossa. Trimmivinkkejään jakoi BSF:n menestyksekkäin kilpapurjehtija, Ville Aalto-Setälä. Trimmi-illan sanoma voidaan kiteyttää toteamalla, että takaliikki on tärkein säädettävä, koska se tuottaa suurimman osan voimasta. Takaliikin haluttu muoto tuli tutuksi sekä toimenpiteet joilla muoto syntyy.

Aihetta käsiteltiin selkeästi ja yleispätevästi. BSF kiittää luennoitsijaa sekä kaikkia osallistujia aktiivisesta keskustelusta.

Osallistujamäärä yllätti positiivisesti. Tiedostettiin että Google Meetin avoimeen tapahtumaan mahtuu sata osallistujaa. Villeimmissäkään haaveissa ei uskottu tilan loppuvan kesken. Harmittavasti osa kiinnostuneista jäi ulkopuoleelle. Luentoaineiston saat tästä: https://bsf.fi/wp-content/uploads/2021/01/BSF-trimmi-ilta-II_materiaali_VilleAS.pdf

Luentosarja jatkuu 11.2. aiheella venevauhti. Vauhti-illassa tarkastellaan optimaalista luovikulmaa ja kannattaako avotuulella leikata. Käsitellään näennäistuulen (apparenttituuli) suunnan muuttumista veneen vauhdin muuttuessa. Jos aikaa jää, keskustellaan veneen asennon vaikutuksesta vauhtiin.

Ilta on suunnattu erityisesti BSF:n kevytvene- ja 606-purjehtijoille sekä keskiviikkokisailijoille, mutta siihen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet eli tilaisuus on avoin kaikille.
Linkki iltaan julkaistaan lähempänä ajankohtana seuran nettisivuilla ja fb-sivuilla.

Tervetuloa jälleen sankoin joukoin.

Lisätietoa
kevytvenejaoston puheenjohtaja
Kari Nyqvistiltä
P. 040 668 8350