Seura

 

Tutummin olemme BSF. Seuraan kuuluu yli 500 jäsentä. Yhteistä meille kaikille on rakkaus merenkulkuun.

BSF vie mielen merelle

 

Merihenkinen yhdessäolo on purjehdusseuran sydän. Segelföreningen i Björneborg – BSF r.f. antaa merielämyksiä tämän ajan seiloreille vanhan merenkävijän kokemuksella.

Suomen vanhin pursiseura järjestää vuosittain ranking-, SM- ja kansainvälisen tason purjehduskilpailuja. Peruspurjehdustaitojen opettaminen niin aikuisille kuin lapsille ovat merkittävä osa seuran toimintaa, kuten myös matkapurjehdus ja veneily. Seura kehittää veneilyurheilua, jäsentensä venetuntemusta sekä vesillä liikkumisen tietoja ja taitoja.

BSF:n kotisatama ja toiminnan keskus on Kallo. Se sijaitsee Mäntyluodossa, Porista noin 25 kilometriä luoteeseen. Kallon kuuluisat rantakalliot, majakka, seurapaviljonki ja muut entisöidyt rakennukset muodostavat idyllisen saaristolaiskokonaisuuden, jossa aistii entisajan merimieshengen.

 

Näin syntyi porilainen purjehdusseura

Myrskyisenä talvi-iltana 26. tammikuuta 1856 kokoontui kahdeksan miestä seuran perustamiskokoukseen Hotelli Otavaan. Perustamispäätös syntyi helposti aplodien saattamana. Purjehdusseura oli syntynyt. Uuden purjehdusseuran toiminnan tavoitteeksi määriteltiin ”huvin ja purjehdustaidon hyödyllinen harjoittaminen, purrenrakennus sekä käytännön tietojen levittäminen merenkulusta.”

 

BSF numeroina

1856 perustamisvuosi
489 jäsentä
42 katsastettua purjevenettä
32 katsastettua moottorivenettä
31 kevytvenettä