H-veneiden MM-kilpailuissa Italian Flavio Favini vankisti johtoasemaansa, paras suomalainen venekunta kuudentena kohti viimeistä kisapäivää

H-veneiden MM-kisojen kolmantena kisapäivänä saatiin sadetta, tuulta ja aaltoja. Toista lähtöä jouduttiin uusimaan useampaan kertaan ja vasta neljännellä yrityksellä päästiin matkaan. Italian Flavio Favini vankisti asemaansa kohti maailmanmestaruutta. Huomenna ajetaan vielä kaksi lähtöä, mutta piste-ero muihin on vakuuttava.

Muut sijat ovat vielä avoinna: viiden kärjessä purjehtii edelleen kolme tanskalaista ja yksi saksalainen venekunta.

Suomalaisista Naantalin Pursiseuraa edustava Jari Saarinen miehistöineen on kolmannen kisapäivän jälkeen sijalla kuusi. Helsingfors Segelklubbenin Timoleon Caravitis miehistöineen on noussut sijalle seitsemän pudottaen Turun Pursiseuran Teppo Järän venekunnan kahdeksannelle sijalle. Rauman Purjehdusseuran Team Vinga Ville Ämmälän kipparoimana on sijalla yksitoista. Tampereen Pursiseuran Henry Viljasen The Good Guys-tiimi on sijalla kahdeksantoista kolmannen kisapäivän jälkeen.

Lauantaina purjehditaan regatan viimeiset kaksi lähtöä.

– Tänään oli hieno aalto, jonka etelätuuli toi tullessaan. Ennuste huomiselle näyttää kevyeltä, mutta purjehdittavalta. Tässä kohden regattaa voi todeta, että kelit ovat olleet sopivan monipuoliset, toteaa kommodori ja kilpailupäällikkö Ben Karlemo BSF:stä.

Kallossa säpinää on viimeisenä kisapäivänä aamulla noin klo 9.30-10.30 vesille lähdettäessä ja noin klo 14 vesiltä palattaessa.