H-veneiden MM-kisojen toisena kisapäivänä ajettiin kolme lähtöä hienossa noin 7-8 metrin etelätuulessa ja mukavassa aallokossa. Italian Flavio Favinin hylkäys viidennessä lähdössä muutti hetkellisesti kärjen järjestystä, mutta koska kuusi lähtöä on nyt ajettu, sai Italian tiimi poisheitolla pidettyä paikkansa. Viisi purjehdittua lähtöä varmisti regatalle myös maailmanmestaruusstatuksen.

Viiden kärjessä purjehtii kolme tanskalaista venekuntaa. Kolmantena kisassa tanskalainen, kansainvälisen H-veneliiton presidentti Mads Korsgaard. Viime vuoden maailmanmestari Claus Høj Jensen miehistöineen viidentenä. Kilpailupäiviä on kuitenkin vielä kaksi ja lähtöjä viisi jäljellä, joten mitaleita ei vielä ole jaettu.

Suomalaisista Naantalin Pursiseuraa edustava Jari Saarinen miehistöineen on sijalla neljä. Turun Pursiseuran Teppo Järän venekunta kuudentena. Rauman Purjehdusseuran Team Vinga Ville Ämmälän kipparoimana on sijalla kahdeksan. Tampereen Pursiseuran Henry Viljasen The Good Guys-tiimi on sijalla kolmetoista toisen kisapäivän jälkeen.

Purjehdukset jatkuvat suunnitellusti perjantaina.

Tänään oli hieno etelätuuli ja ennuste huomiselle näyttää hyvältä, mahdollisesti jonkin verran enemmän tuulta. Kaiken kaikkiaan olemme oikein tyytyväisiä tässä kohden, toteaa kommodori ja kilpailupäällikkö Ben Karlemo BSF:stä.

Kallossa säpinää on jälleen aamulla noin klo 9.30-10.30 vesille lähdettäessä ja noin klo 16 vesiltä palattaessa.