Purjehduksen H-veneluokan maailmanmestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna Porissa 12.-17.8. Kilpailuun on ilmoittautunut 39 venekuntaa seitsemästä eri maasta. Suomesta mukana on 22 venettä ja Saksasta sekä Tanskasta 5 venettä miehistöineen.

Paikallista väriä kilpailuun tuo Rauman Purjehdusseuraa edustava Team Vinga, jossa purjehtivat Ville ja Pekka Ämmälä sekä Toni Kujansuu. Tampereen Pursiseuraa edustavan The Good Guys:n miehistössä nähdään BSF:n oma purjehtija Clarence Holmström.
Kilpailukeskus sijaitsee Kallossa ja varsinaiset purjehdukset kisataan Kallon edustan vesialueella. Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen vanhin urheiluseura BSF, Segelföreningen i Björneborg.

– Olemme innoissamme saadessamme järjestää H-veneiden MM-kilpailut Porissa. Kallo on upea paikka kilpailulle ja luvassa on kansainvälistä tunnelmaa niin vesillä kuin rannassakin. Viime vuoden Italian MM-kisojen voittaja, tanskalainen Claus Høj Jensen miehistöineen saapuu myös Poriin puolustamaan voittoaan. Kilpailujen järjestämisessä on mukana kymmeniä vapaaehtoisia, jotka yhdessä H-veneliiton ja kaikkien tukijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa aikaansaavat kilpailijoille ja avustajille hienon tapahtuman, kertoo kilpailupäällikkö ja BSF:n kommodori Ben Karlemo.

Kilpailukeskus Kallossa täyttyy purjehtijoista elokuun puolivälissä, kun kaikkien osallistujien veneet ja purjeet mitataan alkuviikosta 12.-13.8. MM-voitosta purjehditaan keskiviikosta lauantaihin 14.-17.8. ja silloin on hieno mahdollisuus seurata huippupurjehdusta ja nauttia hienoista merimaisemista.

– Kallossa on kisaviikolla säpinää myös maissa. Purjehduspäivinä erityisesti vesille lähdettäessä ja sieltä palatessa. Paikoitusta ja Kalloon ajamista pyritäänkin helpottamaan ja turvallisuutta parantamaan liikenteen ohjauksella kisaviikon ajan, Karlemo toteaa.

H-vene on suomalaisen Hans Groopin suunnittelema kölivene, joka soveltuu sekä retkeilyyn että kilpailemiseen. Se on Euroopan suurin yksityyppi-köliveneluokka.