Tunnelmia sunnuntain toisen lähdön lähtölinjalta – Kuva Ben Karlemo

Segelföreningen i Björneborg, BSF rf. järjesti kolmen päivän suomenmestaruuskilpailut H-vene luokassa Kallon vesillä 18.-20.08.2023. Kilpailut olivat seuralle tärkeä harjoitus ensi vuoden MM kilpailuja varten, jotka tullaan H-veneille järjestämään elokuussa olympialaisten jälkeen elokuussa. Kilpailemaan oli saapunut suomen kärki, joista Jyrki Lindströmin venekunta oli juuri Gardalla sijoittunut neljänneksi vuoden MM kilpailuissa. H-veneen on suunnitellut suomalainen Hans Groop 1960 luvun loppupuolella ja näitä veneitä löytyy maailmalta yli 5000 kpl ollen näin kautta aikojen menestyin purjevene luomus.

Olosuhteet olivat hyvin poikkeavat koska koko viikonlopun tuulen suunta oli maan päältä, kun se yleensä on mereltä. Tämä tuotti haasteita sekä kilpailijoille että järjestäjille. Kilpailijalta kuultu kommentti oli ”kiharainen tuuli”, joka hyvin kuvaa viikonlopun tuuliolosuhteita. Tuulen nopeus oli 2–6 m/s ja mahdollisti yhteensä 9 lähdön järjestäminen ratojen pituuksien ollessa noin 4–6 km pitkiä tavoiteajan ollessa tunti.

Suomen mestariksi kruunattiin Jari Saarisen venekunta Naantalista (NPS) ja hopealle ylsi Teppo Jäärän venekunta Turusta (TPS). Kotkasta (KPS-KSS) paikalle tullut Jyrki Lindströmin tiimi sijoittuivat kolmanneksi ottaen pronssia. Poriin olivat nyt myös tulleet venekunnat myös Australiasta ja Latviasta ottamaan tuntumaa ensi kauden MM kilpailuja varten. Valmistelut jatkuvat kilpailuorganisaatiossa.

Kilpailupäällikkö BSF, Ben Karlemo