Loppukesä ja syksyn alku ovat olleet erittäin aktiivisia kuukausia seuramme toiminnassa! Moni matkapurjehtija palasi kotisatamaan saaristokierroksensa jälkeen elokuussa ja toiset taas osallistuivat erilaisiin regatta tapahtumiin, jossa myös menestyttiin hyvin. Syyskuun lopussa veneiden nostot ja talviteoille laitto olikin keskiössä ja suurin osa veneistä onkin nyt maissa. Seura järjesti myös erilaisia jäsenistölle suunnattuja tapahtumia ja samalla jatkui hyvä vire viikkoharjoituksissa sekä tiistai- että keskiviikkoisin syyskuun alkuun.

05.-07.08.2022 järjestettiin Vikla SM kilpailut Helsingissä Merenkäviöjllä. Suomen mestaruuden voittivat Ville Aalto-Setälä ja Satu Salminen, Jussi Sävelä ja Kari Tuomala sijoittuivat viidenneksi ja Kai Saarhelo gastinsa Jaakko Mikkosen (Avomeripurjehtijat) sekä Angelina Pellisen (SVBK) kanssa kymmenenneksi. Samaan aikaan viereisessä seurassa HSS allekirjoittanut toimi kilpailupäällikkönä ja Samir Hiltunen pääjärjestäjänä Classic veneiden samppanja regatassa.

13.-14.08.2022 järjestettiin Pori Open köliveneille Kallon vesillä. Viisi venettä osallistui molempina päivinä ja voittajaksi selviytyi S/Y Saga Miika Perdén miehistöineen. Vesillä oli seuramme koko 606 fliitti. Sää suosi ja hyvää yhdessä oloa päivien päätteeksi pidettiin Luotsinvanhimman tuvan luona.

24.08.2022 BSF osallistui tempaukseen SPV:n ”Yhdessä vesille viikko” olemalla vesillä keskiviikkopurjehduksessamme 26 henkilön voimin.

27.-28.08.2022 Katavamaalla järjestettiin perinteiset Venetsialaiset elokuun viimeisen viikonlopun aikana. Paikalle oli kerääntynyt kuusi purjevenettä ja yksi moottorivene, yhteensä 14 henkilöä. Ohjelma koostui saunomisesta, hyvästä ruuasta nauttiminen ja yhteislaulamisesta. Katavamaalla on tällä hetkellä myös menossa puuceen uusimisprojekti.

02.-03.09.2022 Juniorit edustivat meitä Nuori Pori Harrastaa messutapauksessa. Tapahtuma oli suunnattu nuorille harrastajille ja meidän esittelypaikkamme luona pääsi kokeilemaan optimistijolla simulaattorissa miltä purjehtiminen tuntuu.

10.-11.09.2022 seuramme (Samuel, Karlo, Kari ja Ben) osallistuivat purjehdusliigaan Vasassa järjestettyyn semifinaaliin J70 luokassa. Finaaliin emme päässeet mukaan mutta uusi hyvä kokemus saatiin 11 muun seurajoukkueen kanssa.

16.-18.09.2022 järjestimme E-jollien SM ja samalla Finnjollien ranking kilpailut Kallon vesillä. Järjestelyt saatiin onnistuneesti maaliin ja myös kaikki lähdöt purjehdittua. Suomen mestariksi kruunattiin E-jollissa Aleksi Saarni Espoon Pursiseuralta ja Finnjollissa ykköspaikan otti BSF:n oma edustaja Ville Aalto-Setälä.

23.09.2022 perjantaina pienryhmä BSF:stä (Ben, Mikael, Pekka-Sakari ja Esa) pääsivät tutustumaan Ohjusvene Poriin. Saimme hyvinkin laajan kierroksen aluksen sisällä ja samalla luovutimme seuramme standardin alukselle.

01.10.2022 Järjestettiin seuramme lipunlasku ja tilaisuus toimi samalla myös toimitsijailtana. Paviljonki oli täynnä hyvän tuulista jäsenistöä, jotka muistelivat mennyttä kautta ja samalla suunnittelivat tulevaa vuotta. Yhdessäoloa parhaimmillaan nauttien hyvästä ruuasta ja juomasta hyvässä seurassa.

12.10.2022 keskiviikkona juniorijaosto järjesti myös oman päättäjäiset Paviljongilla.

Haluan näin kauden päättyessä kiittää kaikkia jäseniä, teidän aktiivisella osallistumisellanne toimintaan seura pysyy elävänä ja perinteet jatkuvat. Samalla suuri kiitos kaikille toimitsijoille koska teidän avullanne pystymme ylläpitämään kaikkia toimintoja ja järjestämään kaikki tapahtumat. Tulossa on vielä syyskokous lokakuun lopussa.

Ben Karlemo
Kommodori

https://www.facebook.com/BSFPori/