Heinäkuu tarjoaa meille veneilijöille parhaan hetken kesästä liikkua meidän ainutlaatuisessa saaristossamme. Tämä ei yleensä ole pelkästään säiden takia paras aika vaan silloin myös palvelujen tarjonta ja saatavuus on parasta. Monesti kuulee sekä veneilijöiltä että mediassa keskustelua käytävän kauden pidentämisestä. Tässä päädytään usein ns. kana muna keskusteluun eli mikä johtaa mihin, toisiko pidempi palvelukausi lisää tulijoita, tai toisivatko lisää tulijoita perustan myös palveluille rauhallisemman kauden aikana. Itse ajattelen että moneen veneilypäätökseen vaikuttaa ennustettavissa olevat sääolosuhteet ja lähtökohtaisesti samaan tulisi pyrkiä palveluja tarjoavien puolella. Eli kun tulijoita on, jotka palveluja kaipaavat niin silloin myös yrittäjien puolella löytyisi sama joustavuus.

Kesätapaaminen heinäkuussa jäi tänä vuonna tapahtumana väliin liian pienen osallistumismäärän takia mutta olen varma siitä, että seuramme veneet ovat tavanneet vesillä ja laitureilla eri paikoissa myös tämän kesän aikana. Seuramme elokuun tulevia tapahtumia ovat köliveneiden Pori Open 13.-14.08., Majakkapäivä 13.08., Katavamaa Race sekä Venetsialaiset Katavamaalla 27.08.

Meidän FB sivuilla on ollut hienoa seurata 606 laivueen harjoittelua ja valmistautumista luokan SM kilpailuihin Samuelin silmin, joka kesällä liittyi seuraamme. Tämä tarina kertoo hyvin sen, että voimme eri elämän vaiheessa lähteä mukaan kasvamaan uuteen harrastukseen tai vaihtoehtoisesti elvyttää jo opittua. Toivon koko tiimille menestystä tulevana viikonloppuna Merenkävijöillä.

Itsekin olen vähän päässyt omalla ja seuramme veneiden avulla liikkumaan ja samalla nauttimaan sekä merestä että luonnosta ja toivottavasti samanlaisia hetkiä toteutuu myös loppukesänä.

Ben Karlemo
Kommodori

https://www.facebook.com/BSFPori/