Alkukausi on seurassamme ollut erittäin vilkas monella rintamalla. Sää on ollut lämmin ja tuultakin on ollut enimmäkseen sopivasti. Kahden poikkeuksellisen kauden jälkeen olemme palautuneet enemmän normaalin toiminnan piiriin. Hienoa on ollut nähdä, että seuramme järjestetyt koulutukset ja tapaamiset ovat olleet suosittuja.

Kesäkuun alussa moottorivenejaosto järjesti halukkaille Targalla retken Kallosta Katavamaalle. Purjehduksen opetusta toteutettiin monella rintamalla. Kurssityyppisesti vietiin onnistuneesti läpi sekä purjehduskoulu, johon osallistui 18 oppilasta ja juniorileiri 25 oppilaalla. Tämän lisäksi sekä juniori- että kevytveneharjoitukset tiistaisin ovat tarjonneet harjoitustilaisuuksia kiinnostuneille ja keskiviikkopurjehdus matalalla kynnyksellä osallistumista.

Purjehduskoulun päättäjäiset vietettiin torstaina 16 päivä kesäkuuta Kallon Luotsinvanhemmantuvan luona. Oli hienoa päästä mukaan päättäjäisiin ja kuulla kurssilaisten kokemuksista ja tulevista purjehdussuunnitelmista. Juniorileiriläiset viettivät neljä päivää Katavamaalla juhannuksen jälkeen ja sain myös siellä mahdollisuuden vierailla paikan päällä. Oli hienoa nähdä, miten leiriläiset iästä riippumatta yhdessä tekivät leiriaskareita purjehdus ja saaristoelämä keskiössä. Leiriläiset lähettivät myös suurkiitokset juhannusta Katavamaalla viettäneille siitä, että paikat olivat erinomaisessa kunnossa!

Kiitoksia kaikille vapaaehtoisille toimitsijoille, tämä ei onnistu ilman teidän panostanne!

H-veneluokan rankingkilpailu jouduimme yhteisymmärryksessä H-veneliiton kanssa perumaan toisen päällekkäisen H-vene tapahtuman takia juhannusta edeltävältä viikonlopulta.

Kilpailurintamalla on tullut menestystä Finnjollissa. Ville Aalto-Setälän aktiivinen kevätharjoittelu Kallossa toi ensin kolmossijan luokan avoimissa SM kilpailuissa 49 osallistujan joukossa kesäkuun lopussa ja kansallisessa SM mittelössä hän sijoittui vielä paremmin eli hopealle Raumalaisen Jesse Kylänpään jälkeen. Heinäkuu alkoi sitten Mastereiden MM kilpailuilla samoilla vesillä. Villen 9 sija 120 veneen joukossa, ollen myös paras pohjoismaalainen, on äärettömän kova saavutus, onneksi olkoon Ville loistavaa! Kilpailujen järjestelyissä oli myös iso joukko BSF:äläisiä mukana, joka osaltaan kertoo siitä että meillä on osaavia ja kyvykkäitä toimitsijoita jotka tarvittaessa voivat edistää myös kansallisesti merkittäviä tapahtumia!

Alustavasti vuosi sitten sovittu H-veneiden MM kilpailujen järjestäminen Kallossa elokuussa 2024 on nyt virallisesti hyväksytty kansainvälisen H-veneliiton vuosikokouksessa, joka pidettiin Warnemündessä 5 päivä heinäkuuta. Valmistelut alkavat saman tien ja järjestelyt tulevat vaatimaan meiltä seurana ison panoksen.

Kesätapaaminen on tulossa ja suunnitelmissa on tavata RPS:n Äijänkarissa lauantaina 30.07. Ilmoittakaa osallistumisestanne Jarmo Viitalalle (jarmo.viitala tai +358 44 3095282) niin saatte tarkemmat koordinaatit.

Ben Karlemo
Kommodori