Tänä vuonna tuntuu, että kevääntulo kestää harvinaisen kauan. Vaikka Kallon luona jäät ovat lähteneet niin suurimmassa osassa Suomea lahdet ovat vielä jäässä ja kaikkialla yöpakkaset jatkuvat. Ilahduttaa kuulla, että Finnjollia on jo nähty Kallon vesillä harjoittelemassa tulevaa kautta varten. Parempaa harjoituspaikkaa saa etsiä.

Hienoa oli myös se, että maaliskuun loppupuolella pidetty luentotilaisuus keräsi 20 kiinnostunutta osallistujaa kun Mikael Hermansson kertoi Atlantin ylityksestään Mikaelsgårdenissa. Maaliskuun keskivaiheilla seuramme hurjapäät kokeilivat myös jääpurjehdusta.

Purjehduskoulu, jonka vuotuinen kurssi alkaa toukokuun alussa on loppuun myyty ja juniorileiri, joka sijoittuu viikolle juhannuksen jälkeen alkaa myös olla täynnä. Ilahduttaa että sekä nuoret että aikuiset hakevat yhteisöllisyyttä ja uuden oppimista sekä teorian ja ennen kaikkea käytännön harjoitusten kautta. Toukokuun puolessa välin saadaan myös linja-autollisen koululaisia paikanpäälle tutustumaan purjehduksen alkeisiin.

Kaikki tämä toimiakseen vaatii aktiivisia toimitsijoita. Pidetyssä jaostojen ”meet” kevättapaamisessa maaliskuun lopussa jaostojen toimitsijat pääsivät ääneen ja esittelivät tulevan kauden aktiviteetteja. Kyllä ilahdutti minua kuulla miten vahvasti tekeminen ja merihenkisyys elää seurassamme.

Seuraavaksi tulossa on sunnuntaina 24 huhtikuuta Kallon talkoot ja sen jälkeen radio-ohjattavien purjeveneiden (DF65) esittely, vuosikokous on 27 huhtikuuta Kallossa ja lipunnosto brunsseineen ensimmäinen päivä toukokuuta.

Toivotan kaikki jäsenet tervetulleiksi mukaan osallistumaan ja hyvää tulevan kesän alkua!

Ben Karlemo
Kommodori