Nyt voin tyytyväisenä todeta, että vuosi 2021 on takanpäin seuramme 165 vuosi. Vuosi toi mukanaan monta hyvää hetkeä ja seuralaiset veivät seuraamme eteenpäin monella osa-alueella sekä uudistamalla eri kohteita että järjestämällä tapahtumia. Korona vaikutti toki moneen asiaan ja vaikuttaa vieläkin, mutta meidän on vain löydettävä oikea tapa millä toimintaamme kehitetään ja sopeudumme sen haasteisiin.

BSF:n syyskokous pidettiin lauantaina 6 päivä marraskuuta Kallossa. Kokouksessa paikalla oli 14 jäsentä, vuoden 2022 toimintaohjelma ja budjetti hyväksyttiin. Hallituksen jäsenmäärä pieneni yhdellä, kun Mikko Levola jäi pois, suuri kiitos hänelle hänen arvokkaasta työstä seuramme eteen. Itse sain mahdollisuuden jatkaa toisen kauden kommodorina ja teen sen mielelläni koska koen että seuramme jäsenet aktiivisesti haluavat osallistua toimintaan ja kehittää tekemistä, kiitoksia tuesta!

Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) järjesti viikonloppuna 27.-28.11.2021 seuraseminaarin ja 10-vuoden juhlagaalan lauantaina ja sunnuntaina syyskokouksen. Päällimmäisenä tilaisuudesta jäi mieleen kestävän kehityksen teemat. Epäselvää on mitä kaikkea se seuroille tarkoittaa, mutta ohjeistusta ollaan valmistelemassa SPV:ssä seuratoiminnan tueksi.

Suomen vanhin purjehduslehti ”Frisk Bris” haastatteli minua ja julkaisi haastattelun heidän joulukuunsa lehdessä ja sen lisäksi ”Nautic” lehti on pyytänyt seuramme esittelyä seuraavaan lehteen. On hienoa huomata, että kansallisesti ollaan kiinnostuneita meidän toiminnastamme.

Vuoden ensimmäinen tapahtuma ei valitettavasti voida toteuttaa koronatilanteen takia. Satakunnanmuseo ei järjestä opastuksia mutta suosittelen jokaista omaehtoisesti vierailemaan museossa ”Kartalla ollaan” näyttelyssä. Siellä pääsee tutustumaan kartografian historiaan aina 16.01.2022 asti.

Kiitoksia vielä kerran kaikille oli hieno vuosi 2021, meillä oli paljon tapahtumia purjehdus kilpailuista aina musiikiltaan Kallossa, olimme paljon vesillä tiistaisin ja keskiviikkoisin ja se ennen kaikkea ilahduttaa minua. Nyt siirtäkäämme katse tulevaan ja tehkäämme yhdessä vuodesta 2022 hienon sekä vesillä että maissa!

Ben Karlemo
Kommodori