Lokakuu on pitkälti sisältänyt valmistautumista talvea varten, mutta kyllä tähänkin kuukauteen on mahtunut paljon tapahtumia!

Kauden viralliset päättäjäiset vietettiin lipunlaskun merkeissä lauantaina yhdeksäs päivä lokakuuta. Osana päivän tapahtumaketjua saimme kuulla vierailijaluennoitsijan esityksen mahdottomasta tavoitteesta, joka kävi toteen kovan työn tuloksena ja vilpittömän kovaa työtä tekevän talkoo ryhmän avustamana. Askel kerralla rakennetiin valmiuksia, haastettiin itseään ja asetettiin oma tavoite taso. Ei iso budjetti vaan halu ja usko asioiden selvittämiseen ja rahoituksen toteutumiseen. Ongelmat on parempi löytää viikkoa ennen kilpailun alkua kuin vesillä myöhemmin. Ari Huusela onnistui vangitsemaan koko juhlasalin täyttämän yleisön rauhallisuudellaan, läsnäolollaan ja teknisten ongelmien ratkaisijana osoittaen vahva luotto siihen, että kaikki kyllä järjestyy tässäkin tapauksessa. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen puolisoineen kunnioittivat myös tilaisuutta läsnäolollaan. Samassa yhteydessä paljastettiin Majakkalaattaprojektin majakkataulu ja olemme syvästi kiitollisia saamastamme tuesta majakkamme kunnostusta varten. Päivän seuraava ohjelma oli lipun laskeminen ja ruokailu.

Jaostojen puheenjohtajien kanssa pidimme tiistaina 12 päivä lokakuuta videopalaverin, jossa kuultiin vuoden 2022 suunnitelmista. Tämä tilaisuus on nyt pohjana tulevan kauden toimintasuunnitelmassa syyskokousta varten.

Lokakuun 17 päivä saimme taas juhlasalin täyteen, kun oli aika BSF:n 165 vuotis- konsertille ”Havets vågor och lite något annat – Meren aaltoja ja vähän muutakin”. Tilaisuus järjestettiin junioritoiminnan hyväksi ja tilaisuuden toteutti seuramme muusikot yhdessä Eeva Lindholmin kanssa.

Veneitä on laitettu talvikuntoon ja muutkin paikat, elikkä alamme olla valmiit tulevaa talvea varten Kallon syystalkoita lukuun ottamatta, jotka nyt pidetään samana päivänä kuin syyskokous.

Syyskokous on tulossa lauantaina marraskuun kuudes päivä. Kokous on tärkeä koska siinä annetaan jokaiselle jäsenelle mahdollisuus vaikuttaa seuramme tulevaan toimintaan. Kaikki ovat tervetulleita tähän tilaisuuteen.

Kiitoksia kaikille, juhlavuosi on ollut erinomainen ja näyttänyt että seuraamme mahtuu erittäin laaja ja aktiivinen jäsenistö!

Ben Karlemo
Kommodori