Syyskuu on ollut toimintaa täynnä sekä maissa että vesillä!

Junioreiden tiistai harjoitukset tulivat päätökseen ja kauden päättäjäiset vietettiin Paviljongilla keskiviikkona 15.09.2021. Tiistai- ja keskiviikkoharjoitukset ovat jatkuneet vapaamuotoisesti ja samalla on ryhdytty valmistautumaan tulevaa talvea varten. Katavamaa on myös laitettu talvikuntoon vilkkaan kesän jälkeen ja Kallon satamassa talvi valmistelut ovat menossa. Purjehduksellisesti on myös tapahtunut paljon.

Syyskuun ensimmäisen viikonlopun (03.-05.09.2021) aikana seuraamme edustettiin ensimmäisen kerran Suomen Purjehdusliigassa joukkueella Jani, Mikael, Miika ja Ben. Hyvää kokemusta saatiin yhteensä 20 lähdön verran kolmen päivän aikana reippaassa tuulessa. Lila Marlene kipparina Kari osallistui Rauman Matalan kiertoon (04.09.2021) sijoittuen viidenneksi. Naanatalissa järjestetyssä 2.4mR ranking kilpailuissa (04.-05.09.2021) Kalevi Lindfors ja Tapio Enola osallistuivat sijoittuen yhdeksänneksi ja yhdeksitoista.

Seuraavan viikonlopun järjestettiin Pori Open köliveneille (11.-12.09.2021) Kallossa. Sumu ja tyyni keli tuottivat haasteita tapahtuman toteuttamisessa. Tästä huolimatta 6 venekuntaa oli mukana ottamassa mittaa toisistaan. Lauantai ei mahdollistanut lähdön järjestämistä mutta sunnuntaina aamulla tilanne oli hivenen parempi näkyvyyden ja tuulen suhteen ja kaikki veneet pääsivät matkaan suunnitelman mukaisesti. Sitten tuuli tyyntyi ja sumu tiivistyi. Kaksi venettä purjehti maaliin asti. Voiton vei S/Y Saga kipparina Miika Perdén ja toiseksi sijoittui S/Y E’Liina kipparina Kalevi Lindfors.

NJK:lla järjestettiin 606 luokan SM kilpailut 17.-19.09.2021 ja ensimmäisen kerran osallistui venekunta myös BSF:ltä, Lila Marlene Kari kipparina sijoittuen yhdeksänneksi.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kerääntyi 34 E-jollaa SM kilpailuihin ja 14 Finnjolla rankingkilpailuihin Kalloon. Tuuliolosuhteet toivat haasteita ja perjantaina saatiin yksi lähtöyritys aikaiseksesi, joka jouduttiin keskeyttämään tuulen tyynnyttyä täysin. Sunnuntaina olosuhteet olivat myös liian kevyet kilpailujen järjestämiseksi. Lauantai osoittautui kuitenkin erinomaiseksi. Aluksi oli erittäin kevyet olosuhteet ja Europa jollien ensimmäisen lähdön maaliintuloa jännittivät kaikki, mutta ensimmäinen vene leikkasi maalilinjan 55 sekuntia ennen maksimiajan umpeutumista ja lähtö oli pätevä. Tämän jälkeen länsituuli nousi 7 m/s nopeuteen ja tuotti aallot, jota varten Kalloon halutaan tulla ja jota muualta suomessa ei löydy. Hyvien olosuhteiden takia purjehdittiin yksi ylimääräinen päiväkohtainen lähtö ja näin saatiin yhteensä neljä lähtöä järjestettyä. Eurooppa jollissa voiton vei Saara Kuisma TP (Tuusulan Purjehtijat) ennen Aleksi Saarnia HSK:lta (Helsingfors Segel Klubb) ja Julius Donneria EMK:lta (Espoon Merenkävijät). Finnjollissa voiton vei Waltteri Moisio EPS (Espoon Pursiseura), toiseksi sijoittui Jesse Kylänpää RPS (Rauman Purjehdusseura) ja kolmanneksi Mikko Tiilikka HSK (Helsingfors Segel Klubb). Seuramme Ville Aalto-Setälä sijoittui Finnjollissa neljänneksi. Satakunnan Kansa huomioi hienolla tavalla kilpailuja myös tiistain lehdessä, jonka erinomaisista kuvista vastasi Joonas Salli.

Suomen purjehdus ja veneilyn (SPV) toimiston edustajat vierailivat Kallossa 29.09.2021 tutustumassa toimintaamme ja samalla kertoen ajatuksiaan kattojärjestömme suunnitelmista. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja veneilyn eri aspekteja pohtiva.

Edessä on nyt kauden päättäminen ja veneiden talvisäilytykseen laittaminen ja tulevan vuoden suunnittelu. Jaostoille olemme järjestämässä etäkokousta, jonka yhteydessä jokainen jaosto pääsee esittämään ensi kauden toiminta-ajatuksia. Sitä ennen on tulossa lipunlasku lauantaina 09.10.2021, jonka yhteydessä paljastetaan Majakkalaatta sekä sokerina pohjalla Ari Huusela tulee kertomaan kokemuksistaan maailman merillä. BSF:n 165 vuoden juhlakonsertti ”Meren aaltoja ja vähän muutakin” järjestetään Paviljongilla sunnuntaina 17.10.2021 junioritoiminnan tukemiseksi. Tervetuloa kaikkiin tapahtumiin, rajallisten paikkojen takia ennakkoilmoittautuminen sihteerille (sihteeri).

Kiitoksia kaikille vapaaehtoisille seuramme toiminnassa ilman teitä näin laaja toiminta ei olisi mahdollista!

Ben Karlemo
Kommodori

Kuva Joonas Salli