Elokuu oli kaksijakoinen. Majakkalaatan paljastus ja juhlakonsertti jouduimme siirtämään johtuen pandemia tilanteesta, mutta paljon voitiin siitä huolimatta järjestää.

Kuukausi sitten purjehdittiin Viklojen SM kilpailut Kallon vesillä 20 veneen voimin ja seuraavalla viikolla järjestettiin junnuleiri, johon 27 nuorta osallistui joista 11 oli uusia. Elokuun viimeisen viikon torstai on perinteinen Itämeripäivä ja sen kunniaksi pidettiin Paviljonki avoinna veneilystä kiinnostuneille. Joensuusta asti kävi vieraita tutustumassa seuramme toimintaan. Seuraavana päivänä vietettiin toimitsijailtaa Ihanalla Luvian saaristossa. Lauantaina olikin sitten jo aikaa viettää venetsialaisia musiikin ja hyvän ruuan kanssa Katavamaalla 7 venekunnan voimin. Edellä olevat tapahtumat kuvaavat mielestäni hyvin sitä, että jäsenyys seurassamme mahdollistaa jokaiselle osallistumisen hänelle mielekkääseen toimintaan.

Kävin tänään purjehtimassa Morriksen ja Kaijakarin kierroksen 606 veneellä ja syksystä ei kyllä vielä ollut tietoa mutta sää muuttuu nopeasti ja illat pimenevät, joka on hyvä muistaa. Tulossa on purjehduskoulun kipparitutkinto, köliveneiden Pori Open ja kuukauden viimeisenä viikonloppuna E-jollien SM kilpailut yhdistettynä Finnjollien ranking kilpailuihin. Tämän jälkeen alkaa valmistautuminen syksyn tuloon.

H-veneiden päätös tulla Kalloon purjehtimaan MM kilpailuja vuonna 2024 on todella hieno asia. Tunnistamme että luokka on vaativa ja tulevat kilpailut tulevat vaatimaan paljon työtä, jotta siitä saisimme aikaan onnistuneen kokonaisuuden. Tapahtuma on luonteeltaan sellainen, että varmasti jokaiselle löytyy tekemistä, joten kaikki mukaan, kun sen aika tulee!

Ben Karlemo
Kommodori