Viime viikonloppuna 30.07.-01.08.2021 BSF järjesti Vikloille SM kilpailut Kallossa. BSF arvostaa sitä, että Viklat halusivat kunnioittaa seuran 165 vuotisjuhlavuotta tulemalla Poriin. Tunnetusti vaativa ja samalla myös suomen suurin kahden hengen kevytveneluokka kerääntyi 20 venekunnan voimin kilpailuja varten lähtölinjalle. Ilahduttavaa oli nähdä, että nuoret kilpailijat laajalla rintamalla ottivat haasteen vastaan sekä kilpaveneissä, että järjestelytoiminnassa.

Olosuhteet eivät tänäkään vuonna jättänyt purjehtijoita kylmäksi vaan tarjoilivat vaihtelevat olosuhteet, jotka eivät noudattaneet käytettävissä olevia ennusteita. Perjantaina se tarkoitti kevyessä tuulessa yhden lähdön läpiviemistä ja sitten lauantaina yhden ylimääräisen purjehtimisen. Sunnuntaina purjehdittiin ohjelman mukaiset kolme lähtöä ja näin saatiin koko kilpailu sarja kokonaisuudessa toteutettua. Tuulet olivat etelän puoleiset ja parhaimmillaan nopeudet noin 6 m/s, joka suurimmalta osaltaan tarjosi erinomaista kilpapurjehdusta. Keskimäärin ensimmäisellä veneellä kesti noin 45 minuuttia kiertää rata ja maaliintulon kokonaishajonta oli noin 6 minuuttia. Kokonaisuutena voi todeta, että luokka on erittäin tiivis ja kuuma, joka korostui lähtö- ja merkinkiertotilanteissa.

Parhaiten olosuhteita ja kanssakilpailijoita hallitsi BSF:n oma venekunta Ville Aalto-Setälä ja Satu Salminen, jotka veivät selvän kultamitalin. Hopeasta oli huomattavasti tiukempi kilpailu missä Selma ja Viivi Valjus OPS vei voiton Chita Wahlroosin ja Thomas Heldin BSS edestä tasapistein mutta paremmalla tuloskortilla.

Ilahduttavaa oli että BSF:ää edusti yhteensä 5 venekuntaa ja seurastamme kolme junioripurjehtijaa saivat SM purjehduskilpailujensa kasteen.

Suuri kiitos purjehtijoille, toimitsijoille ja uusille kasvoille, jotka olitte mukana sekä purjehtimassa, järjestämässä, juryssä vesillä ja maissa. Ilman teitä tallaisten tapahtumien järjestäminen ei ole mahdollista!

Ben Karlemo
Kilpailupäälikkö

Tulokset löytyvät:

https://manage2sail.com/fi-FI/event/99e40636-2795-423f-8da1-95fd4335e763#!/results?classId=9126ccaf-5dea-41e8-a6db-2bce29e0a43a