Lehdistötiedote

Pori 29.07.2021

Porissa viihtyvä Viklaluokka purjehtii Suomen mestaruudesta Kallon vesillä tulevana viikonloppuna!

BSF järjestää nyt tulevana viikonloppuna 30.07.-01.08. (perjantai – sunnuntai) SM-kilpailut. Veneluokkana on Vikla, joka on Suomen suosituin kahden hengen kevytveneluokka. Viklat ovat viihtyneet hyvin Kallon vesillä, luokan EM-kilpailut purjehdittiin Kallossa vuonna 2018.

SM-kilpailu koostuu 8 lähdöstä: perjantaina purjehditaan kaksi lähtöä iltapäivällä kello 15:00 alkaen ja lauantaina ja sunnuntaina molempina päivinä 3 lähtöä. Kilpailuun on ilmoittautunut tässä vaiheessa yhteensä 21 venettä. Kilpailevia veneitä pystyy seuraamaan Kallon kallioilta veneiden lähtiessä lauantaina ja sunnuntaina aamupäivällä radalle ja tullessa takaisin iltapäivällä. Nämä hetket tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kiinnostuneille tulla paikanpäälle aistimaan, mistä purjehduskilpailussa on kyse.

Paikallisesti kilpailuun osallistuu viisi BSF:ä edustavaa venettä, joiden miehistössä on mukana seuramme junioreita hakemassa tuntumaa varsinaisiin kilpailuihin. Kärkisijakamppailussa odotamme näkevämme ainakin BSF:n Ville Aalto-Setälän venekunnan. Sään odotetaan olevan vaihtelevan ja siten myös tarjoavan yllätyksiä koko kilpailun ajan.

BSF on Suomen vanhin urheilu- ja purjehdusseura, joka on perustettu vuonna 1856. Seura täyttää tänä vuonna 165 vuotta. Vuosien varrella seura on tullut tunnetuksi kotimaisten ja kansainvälisten purjehduskilpailujen ja arvokisojen järjestäjänä Suomen parhailla purjehdusvesillä sekä uusien purjehtijoiden kouluttajana.

Lisätietoa kilpailuista ja aikatauluista

Ben Karlemo kommodori, kilpailupäällikkö

BSF

p. 040 779 9572 | raceoffice tai

Mari Karttunen-Sävelä,

p. 044 733 6336 | sihteeri