Huhtikuu on perinteisesti ollut valmisteleva kuukausi tulevaa kautta varten. Uusien hankintojen asentamista, kaluston huoltamista sekä seuran toimintaan liittyvien asioiden kuntoon laittaminen. Pandemia on vielä vaikuttanut yhteisiin tapahtumiin, joten osa on peruttu ja osa siirtyy. Lipunnosto tulee olemaan 29.05.2021, purjehduskoulun uusi ajankohta on vielä auki.

Tästä huolimatta on Kallon satamassa tapahtunut paljon. Vanha laituri on poistettu ja purettu sekä paikat valmisteltu uutta laituria varten. Tämä on ollut erittäin työllistävä projekti. Suuri kiitos satamaryhmälle ja erikoisesti satamakapteeneille Pekka-Sakarille ja Esalle, jotka ovat toimineet töiden vetäjinä ja saaneet mobilisoitua talkoolaisia purkutöihin, siivoamiseen, sähkötöihin, sukeltamiseen jne… Laituri on viimeistelyä vaille valmis käyttöönotettavaksi koko pituudeltaan. Satamakapteenit tiedottavat venepaikan haltioille, kun laituripaikat voidaan ottaa käyttöön.

Juniorit ovat järjestäneet kalustonsa venevajassa kuntoon ja samalla osa heistä ovat ottaneet osaa ohjaajakoulutukseen. Kevytvenejaosto on saanut yhden 606 veneen lisää ja seurallamme on nyt kolme tällaista venettä käytettävissään harjoituksia varten. Veneturvallisuusjaosto on aloittanut veneiden katsastukset, elikkä kaikki edellytykset alkaa olla sille että kohta kaikki veneet Kallossakin on saatu laskettua vesille ja purjehtiminen voi alkaa.

SPV:n kevätkokous järjestettiin 27.04.2021. Selvä viesti oli, että pandemia on monessa asiassa käännetty toiminnan tavoitettavuuden ja sitä kautta vaikuttavuuden suureksi eduksi, kun etäpalavereiden käytäntö on vakiintunut. Tämä on asettanut maakunnissa olevien harrastajien, toimitsijoiden ja seura aktiivien mahdollisuus osallistua kokouksiin, koulutuksiin ja teematapahtumiin aivan uudelle tasolle.

BSF:n vuosikokous pidettiin 28.04.2021 Kallossa. Johtuen pandemiasta osallistuminen vaati ennakkoilmoittautumisen. Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätös. Molemmat hyväksyttiin ja vastuuhenkilöille myönnettiin vastuuvapaus.

Haluan vielä kerran kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet laiturihankkeemme toteuttamiseen ja toivottaa hyvää veneilykauden alkua!

Ben Karlemo
Kommodori