Talvi alkaa olla taittumassa kevääseen, joka ei lainkaan tarkoita sitä, etteikö paljon seuran asioita olisi ollut työn alla viimeiset kuukaudet. Korona on toki vaikuttanut yhdessä tekemiseen mutta toisaalta on sitten löytynyt uusia kanavia yhteyksien pitoon eri verkkotyökalujen avulla. Kevytvenejaosto on pitänyt avoimen luentosarjan verkkokoulutuksena, johon osallistui keskimäärin noin 50 henkilöä per tilaisuus eri puolelta suomea. BSF:n sisäiset palaverit ovat myös ajan hengen mukaisesti olleet pääsääntöisesti verkossa toteutuneina.

Perinteinen jaostopäivä järjestettiin myös virtuaalisesti tämän viikon maanantaina. Vastaavat verkko tilaisuudet järjestettiin myös viimekauden aikana pari kertaa. Tilaisuus on erinomainen koska se avaa luonnollisen keskustelualustan vastuuhenkilöiden kesken. Tilaisuuden teema oli purjehdus edellä tulevaan kauteen. Oli mielenkiintoista saada tietoa juniori, kevytvene, kölivene ja keskiviikko purjehdusten osalta, jonka toiminnan kohderyhmä on seuramme jäsenet. Jaostot tulevat tiedottamaan toiminnastaan tarkemmin ja toimintaohjelmaa tulemme tarvittaessa päivittämään sitä mukaan, kun ohjelma ja aikataulu tarkentuu.

Tarkoitus on pysyä suunnitellussa aikataulussa tulevien tapahtumien suhteen järjestäen ne voimassa olevien rajoituksien mukaisesti. Vuosikokousta ei ole tarkoitus siirtää mutta etäosallistumismahdollisuutta valmistellaan, teknisestä toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin. Näyttää vahvasti siltä että purjehduskoulun aloitusaikataulua joudutaan myöhästyttämään.

Kallon satamassa laituri B:n uusiminen etenee. Uusintaa on valmisteltu kuulemalla mahdollisimman hyvin venepaikkojen haltioita prosessin eri vaiheissa, ja heidän antamilla eväillä ovat sitten laiturityöryhmä sisältäen satamakapteenit Pekka-Sakari ja Esa sekä hallituksesta Jussi, Jouko, Mikko, Vesa ja Ben vieneet hanketta eteenpäin. Kiitoksia kaikille osallistuneille jo tässä vaiheessa. Teidän apuanne tullaan toki vielä tarvitsemaan niin että saadaan asiat hyvin maaliin. Olemme tilanneet 45 m pitkä 24 veneen paikan Marinetekin laituri aisoilla, joka tullaan asentamaan huhtikuun lopussa paikalleen, kun vanha laituri on poistettu. Investointi on merkittävä seuralle ja hankinta rahoitetaan tässä vaiheessa pitkälle lainalla. Laiturin pidentäminen on mahdollista, kun alue saadaan ruopattua.

Kallon sataman kauden 2021 laituripaikkojen suhteen tulee olla yhteydessä mahdollisimman nopeasti satamakapteeneihin oman paikan varmistamiseksi. Uudessa B laiturissa on tällä hetkellä yksi kapeampi ja yksi leveämpi paikka vapaana. Kun saadaan viimeiset tarkennukset tulevasta laiturihankinnasta niin järjestämme ennen huhtikuun puoltaväliä satamassa laituripaikan varanneille tiedotustilaisuuden, jonka jälkeen laituripaikkamaksut lähtevät paikan varanneille.

Jäsenmaksut on lähetty jäsenille vuosikalenterin kanssa maaliskuussa. Varojenkeruu on tärkeää seuran toiminnan rahoittamista varten ja hyvä tapa tukea seuran toimintaa on esimerkiksi sijoittamalla majakkalaattaan samoin mainoksella nyt valmisteluvaiheessa olevaan vuosikirjaan, olkaa yhteydessä meidän rahastonhoitajaamme Tarjaan näissä asioissa.

Kallon kahvilaan on saatu uudet yrittäjät muutaman vuoden jälkeen. Kahvilaa pyörittävät kolme BSF:n junioria ja kahvilalla on tarkoitus avata ovensa nyt pääsiäisenä. Toivotan heidät tervetulleiksi Kalloon ja menestystä!

Nyt kun siirrytään talvihorroksesta veneilymoodiin, niin pyrin omalta osalta tuomaan tietoa seuran toiminnasta ainakin kerran kuukaudessa meidän nettisivujen ja facebook tilin kautta ja samoin toivon jaosten vetäjien myös aktiivisesti viestivän jäsenistöllemme!

Ben Karlemo
Kommodori