Vuosikalenterissa olemme tänään siirtyneet vuodesta 2020 vuoteen 2021. Vuosi 2021 on seuramme 165 juhlavuosi, joka on isommassakin mittakaavassa merkittävä virstanpylväs, olemmehan suomen vanhin urheilu- ja purjehdusseura.

Jos vuosi sitten tulevan vuoden tapahtumat olivat vaikeasti ennustettavissa niin asiat tänään eivät ole sen helpommin ennustettavissa, mutta toimintaohjelmamme antaa kuitenkin rungon tulevalle vuodelle. Vuonna 2020 onnistuimme poikkeusoloista huolimatta toteuttamaan kaikki toiminnan kannalta merkittävät tapahtumat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Seurassamme meidän pitkien perinteiden mukaan purjehdus ja veneily ja niiden edistäminen kuuluu olla toiminnan keskiössä. Siksi viime kauden aikana oli ilo nähdä aktiivista junioritoimintaa ja myös keskiviikkokilpailujen elpymistä Kallossa. Tämä on hyvä perusta tulevaa purjehduskautta varten.

Laadukas toiminta vaatii säännöllistä panostusta myös seuran fasiliteetteihin. Korjausvelkaa on syntynyt ja sitä on hoidettava. Katavamaa sai selvän kasvojenkohotuksen viime vuonna ja tällä hetkellä keskiössä on Kallon satama. Satamassa seuramme laiturin kunto vaatii uusimista. Tämän takia olemme käyneet vilkasta keskustelua seuramme sataman käyttäjien ja veneilijöiden kanssa kartoittaen toiveet ja tarpeet myös laituria laajemmin. Työ laituriratkaisua varten jatkuu ja tavoite siitä, että käytössä olisi ratkaisu tulevan kauden alkuun ei ole poistunut.

Alkuvuonna jatkuvien poikkeusolojen takia olemme hallituksessa joutuneet peruuttamaan kaikki läsnäoloa vaativat tilaisuudet, tammikuussa kilpailujärjestäjäkoulutus ja 165-vuotisjuhla Suomalaisella Klubilla sekä helmikuussa osallistuminen Vene 2021 näyttelyyn koska näyttely on peruttu.

Vuosi 2021 lähtee kuitenkin käyntiin viime vuonna opittujen tapoja hyödyntäen ja Kevytvenejaosto on järjestämässä trimmaukseen liittyvän teemaillan 14 päivä tammikuuta webinaarina (https://fb.me/e/1OI6I7m0j) jota isännöi seuramme kokeneet huippupurjehtijat, kaikki mukaan!

Syyskokous päätti, että juhlavuoden kunniaksi lasketaan varsinaisten jäsenten liittymismaksu tälle vuodelle arvoon 165 € ja että junioreiden jäsenmaksu säilyy ennallaan mutta muut maksettavat jäsenmaksut tarkistetaan ylöspäin viidellä eurolla.

Toivottavasti tänä vuonna pääsemme takaisin enemmän normaaliin elämään ja yhdessä toteuttamaan meidän seuralaisten keskeiset tavoitteet, kokemaan sekä elämyksiä että yhteisöllisyyttä vesillä ja maissa. Oma tavoitteeni on nähdä viikoittaista purjehtimista Kallossa matalalla kynnyksellä kaikki vesillä 😊!

Hyvää Vuoden 2021 Alkua!

Ben Karlemo
Kommodori