Kuvassa Finnjolla luokan palkitut, vasemmalta 4 Joonas Harju, 3 Ville Aalto-Setälä, 1 Jesse Kylänpää ja 2 Waltteri Moisio.

Suomen mestaruudet jaettu Kallon vesillä

Finnjolla luokassa Jesse Kylänpää vei voiton Raumalle ja E-jollissa voittoon purjehti Aleksi Saarni Helsingistä. Samaan aikaan purjehditun Viklaluokan voittivat Antti ja Matias Mikkonen. Viikonlopun aikana Pori Openiin osallistui yli 50 venettä.

Kallo tarjosi tällä kertaa juuri sen mitä lupaa, tuulta lounaasta riittävästi ja aallot kuin vuoret. Tätä purjehtijat Porista hakevat! Lauantaina ei päästy purjehtimaan liian kovista olosuhteista johtuen. Sunnuntain purjehduskeli olikin sitten loistava ja päästiin purjehtimaan isossa aallossa hienon syysauringon paisteessa.

– Purjehduskilpailussa mukana olevalla toimitsijaorganisaatiolla on tärkeä rooli kilpailun läpiviennin kannalta. Hyvä ja toimiva yhteistyö mahdollisti tasapainoiset ja täsmälliset lähdöt, joka on ensiarvoisen tärkeää purjehtijoille, sanoo kilpailupäällikkö Ben Karlemo.

– Tällä kertaa rataa tarvitsi säätää todella vähän johtuen tasaisesta tuulensuunnasta, Karlemo vielä toteaa.

– Pori on huikean hieno paikka ja paras paikka Suomessa olla tuomarina. Yhteisöllisyys seuran toimijoiden kanssa on syntynyt matkan varrella ja täällä asiat toimivat aina mainiosti, ruokahuollosta alkaen, toteaa regatan päätuomari Keijo Tulomäki.

Purjehtijoille kilpaileminen Kallossa on mutkatonta niin maalla kuin merelläkin. Lyhyt matka aallonmurtajalta kisa-alueelle mahdollistaa keskittymisen olennaiseen eli kilpapurjehdukseen. Edellä mainituista syistä johtuen ensi vuoden kisakalenteriin on jo merkattuna yksi arvokisa elokuulle.

Tulokset:

E-jollat:

  1. Aleksi Saarni (HSK)
  2. Viivi Moisio (EMK)
  3. Saara Kuisma (TP)

Yhteensä purjehtijoita: 31

Finnjollat:

  1. Jesse Kylänpää (RPS)
  2. Waltteri Moisio (EPS)
  3. Ville Aalto-Setälä (BSF)

Yhteensä purjehtijoita: 15

Viklat:
1. Antti ja Matias Mikkonen (EPS)

2. Kai ja Jouko Saarhelo (BSF)

3. Emilia Väänänen ja Juulia Tammelin (OM)

Yhteensä 4 venekuntaa.

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan nähtävillä täällä:
https://manage2sail.com/fi-fi/event/01d5148d-e079-492a-abf6-7097067bdec3#!/results?classId=b7cf4c2e-e423-4f0d-9c73-dab56af0cc17

Lisätietoa kilpailuista ja aikatauluista

Ben Karlemo
kommodori, kilpailupäällikkö

BSF
p. 040 779 9572 | raceoffice
tai

Mari Karttunen-Sävelä,

p. 044 7336336 | sihteeri

bsf.fi | FB: @BSFPori | IG: @bsfpori