Raumalaista ylivoimaa Kallon vesillä – Olympialuokka Finnjollat purjehtivat Suomen mestaruudesta

BSF järjestää viikonloppuna 4.-6.9. (perjantai – sunnuntai) kahdet SM-kilpailut. Veneluokkina ovat olympialuokkien kovimmasta päästä oleva Finnjolla sekä E-jollat, joka on osa kasvupolkua tuleville olympiapurjehtijoille. Lisäksi sunnuntaina vesillä ovat myös Vikla-luokan edustajat, jotka pari vuotta sitten kilpailivat EM- mitaleista Kallon vesillä.

SM-kilpailut alkoivat perjantaina purjehduksellisesti erittäin hyvissä olosuhteissa. Etelätuuli puhalsi 7-11m/s ja Kallon merialue tarjosi harvinaista herkkua purjehtijoille komealla aallokolla. Kelin tasaisuudesta viestii myös Finnjollien lähtöjen kesto: nopein radankierto kesti 38:01 ja hitain 38:40. Horisontissa siintänyt saderintamakin väisti rata-alueen.

Perjantaille suunnitellut kolme lähtöä kisattiin tiiviissä tahdissa ja ennakoiden lauantain voimakkaampia tuulia, purjehdittiin myös neljäs lähtö. Arvokisastatus edellyttää vähintään neljää purjehdittua lähtöä kilpailun aikana. Lähdöt onnistuivat erinomaisesti ja purjehtijat käyttäytyivät vesillä esimerkillisesti – rehtiä urheilua, tiukkaa kestävyyttä ja vauhdin fiilistelyä.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Finnjollissa johtaa raumalainen Jesse Kylänpää (RPS) ja porilainen Ville Aalto-Setälä (BSF) on tilastoissa kolmantena. E-jollissa ensimmäistä sijaa pitää helsinkiläinen Aleksi Saarni (HSK).

Voimakas länsituuli, yhdistettynä Kallon meriolosuhteisiin, ei tarjonnut mahdollisuutta kilpailuun lauantaina, mutta sunnuntaista odotetaan hyvää kilpailupäivää. Purjehduskilpailujen tunnelmaa pääsee aistimaan Kallon kallioilta veneiden lähtiessä aamupäivällä radalle ja tullessa takaisin iltapäivällä.

BSF on Suomen vanhin urheilu- ja purjehdusseura, joka on perustettu vuonna 1856. Vuosien varrella seura on tullut tunnetuksi kotimaisten ja kansainvälisten purjehdus-kilpailujen ja arvokisojen järjestäjänä Suomen parhailla purjehdusvesillä sekä uusien purjehtijoiden kouluttajana.

Tulokset ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen:

E-jollat:

  1. Aleksi Saarni (HSK)
  2. Viivi Moisio (EMK)
  3. Saara Kuisma (TP)

Yhteensä purjehtijoita: 31

Finnjollat:

  1. Jesse Kylänpää (RPS)
  2. Waltteri Moisio (EPS)
  3. Ville Aalto-Setälä (BSF)

Yhteensä purjehtijoita: 15

Lisätietoa kilpailuista ja aikatauluista

Ben Karlemo
kommodori, kilpailupäällikkö

BSF
p. 040 779 9572 | raceoffice
tai

Mari Karttunen-Sävelä,

p. 044 7336336 | sihteeri

bsf.fi | FB: @BSFPori | IG: @bsfpori